Top right text goes here.

Гулаш с телешко по унгарски

Гулаш с телешко по унгарски

  By Главен Готвач

февруари 14, 2015

0.0

Bon apetit!

  • Prep: 30 min
  • Cook: 30 min
  • 30 min

    30 min

    1 hr

  • Yields: 8 порции


Гулаш с телешко по унгарски

Directions

Загрейте 4-5 сл зехтин и малко парченце масло и запържете нарязания на едри полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира

Сложете нарязаното на кубчета месо и запържете за да хване леко златиста коричка

Налейте бульон колкото да покрие продуктите и намалете котлона

Периодично разбърквайте и доливайте от бульона

Варете около час и 15 минути и добавете лютия и сладкия пипер нарязаната на дребно люта чушка нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца и нарязаните на едри парчета картофи

Налейте останалия бульон и сложете дафиновия лист

Захлупете и увеличете котлона

Варете около 30 минути или докато картофите се сварят подправете със сол и черен пипер налейте виното и сложете малко ситно нарязани пера зелен лук и магданоз

Оставете още 5 минути без капак за да се изпари малко от виното

Поднесете с 1-2 сл готварска сметана и ситно нарязан магданоз и пресен лук

Ingredients

500 г телешко месо от плешката

500 г бял лук

500 г картофи

2 моркова

1 зелена чушка

1 червена чушка

3-4 скилидки чесън

1 люта чушка

600 мл телешки или зеленчуков бульон

1 чл сладък червен пипер

1/2 чл лют червен пипер

1/2 чл кимион

100 мл бяло вино

1 бульон телешки

Дафинов лист

2 стръка пресен лук

Парченце масло

Магданоз

Зехтин

Черен пипер

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.